به گزارش همشهری آنلاین، علی عبدی، کارشناس مسائل فلسطین:1-با توجه به همراه شدن آتشبس در غزه با تحلیف دونالد ترامپ در آمریکا موضوع از سرگیری توافق ابراهیم که کارگردان اصلیاش ترامپ بوده است وجود دارد. اساسا مقاومت اسلامی فلسطین و غزه در حال حاضر با طرفی به توافق رسیده است که در طول تاریخ خود موضوع عهدشکنی و عدم پایبندی به توافقات را به همراه داشته است. این توافق تا اینجای کار برای مقاومت یک پیروزی و دستاورد بزرگ است، اما از آن سو دشمن سعی دارد این دستاورد و نتیجه مهم را ضایع کرده و با وارونه جلوه دادن، آن را یک پیروزی برای خودش قلمداد کند.
2- با این حال یک نگرانی وجود دارد مبنی بر آنکه با تحویل آخرین اسرای صهیونیستی به اسرائیل، دولت صهیونیستی بخواهد با نقض توافق، حملات خود به غزه را از سر گیرد. البته وقوع چنین اتفاقی از سوی اسرائیلی ها نیاز به یک بازه زمانی دارد. به هر جهت وقتی اسرائیل پس از 15 ماه نتواسنت به آنچه که میخواست برسد، در فاز بعدی حملات خود، یک آینده و نتیجه مبهم برایش وجود خواهد داشت. ضمن اینکه تا آن زمان بی شک مقاومت اسلامی در فلسطین دست به بازسازی و ترمیم خود خواهد زد و این موضوع اصلا خوشایند صهیونیست ها نخواهد بود. در صورت تحقق بازسازی و افزایش توان مقاومت موضوع حمله زمینی اسرائیل به خاک غزه برای آنها با هزینه ها و خسارات سنگینی همراه خواهد شد.
3-موضوعی که به نظر میرسد در قبال غزه در دستور کار قرار گرفته، مساله مقاومت زدایی از منطقه غزه و ایجاد دوگانه مقاومت و رفاه بین اهالی آن منطقه است. پیش قراول سازندگی هم امارات، قطر و سعودی خواهند بود و کار اجرایی هم در دست تشکیلات خودگردان محمود عباس قرار خواهد گرفت. نگرانی در حال حاضر از این جهت وجود دارد چرا که برخورد سخت نظامی با مقاومت در غزه تا حالا نتیجه خاصی در پی نداشته و در ادامه هم بعید است که برای صهیونیستها و آمریکا ثمربخش باشد.
4-در این راستا گفتنی است که نوع مواجهه مقاومت اسلامی در غزه با مردم و جامعه صرفا نظامی و میلیتاری نبوده است، بلکه اقدامات آنان نظیر حزب الله و جمهوری اسلامیِ دهه 60 از طریق مساجد، کانون های مذهبی و قرآنی صورت گرفته و این رویکرد اجتماعی به مقاومت موجب شده است اندیشه مقاومت با بافت اجتماعی آنان درهم تنیدگی داشته باشد. از این رو انفکاک این دو چندان به سهولت امکانپذیر نیست. اما با اینحال این خطر وجود دارد که از شکاف هایی که به وجود آمده، تشکیلات خودگردان یا برخی کشورهای عربی نظیر قطر استفاده کنند و جامعه را از مقاومت دور سازند.
نظر شما